Оголошення

Картинки по запросу анімація для презентацій квіти

Різдвяне Послання Преосвященних Владик
Мілана, Єпископа Мукачівського, 
Ніла, Єпископа-Помічника 
 

Вірникам Мукачівської греко-католицької єпархії і всім людям доброї волі 
Дорогі браття у священстві,
преподобні браття і сестри у монашестві, дорогі брати і сестри у Христі!

ХРИСТОС РАЖДАЄТЬСЯ! СЛАВІТЕ ЄГО!
“Бог ся раждає, хто ж Го може знати”, ­ співаємо в колядці в час різдвяних свят. Цей простий текст народної колядки показує велике захоплення людини, яка дивиться на вифлеємські ясла та споглядає з одного боку Бога, “несказанного, незбагненного, невидимого, неосяжного”, і з другого боку  тайну Воплочення, що Бог став людиною. Це правда, що тайна Воплочення Бога є незбагненною, незрозумілою для людського розуму, і осягнути її можна тільки вірою. Без віри Різдво, ясла, Вифлеєм і вертеп можна зарахувати до казкових пригод, ба навіть вони можуть стати тільки приводом для доброї рекламно-комерційної акції.
В ці дні споглядаємо Бога, Який захотів повністю розділити з нами нашу природу і, хоч зачатий від Святого Духа, зволив бути виношуваний під серцем матері, народжений і вихований у сімї. Таким чином Христос підтвердив порядок створіння та людської природи, передбачений Богом і реалізований в Його святій дії. У своєму навчанні Христос багаторазово говорив про подружжя, про його святість та нерозривність. У вифлеємській історії ми бачимо подружжя Йосипа і Марії, яке схоже на всі інші подружжя: приймають життя, приймають одне одного, хоч і не без труднощів, бо ж Йосип хотів віддалити свою наречену, мають проблеми матеріального плану, є переслідувані…
Дорогі брати і сестри! У цей різдвяний час молімося за всі християнські подружжя, які проживають у нинішньому часі багато випробувань. Диявол, який є споконвічним ворогом Бога, збунтований проти Його волі та проти Його створіння, є передусім ворогом любові та єдності, і через це є ворогом подружжя, котре для цього світу є якраз знаком цієї любові та єдності. Противник Бога і людини використовує багато засобів для знищення подружжя: фінансова скрута, неприхильність із боку суспільних інституцій, підтримка загального менталітету короткочасності подружжя, страх перед прийняттям обов’язків, що тягне за собою життя без шлюбу, без Таїнства і навіть без реєстрації, а також – начебто новітній і модерний погляд на співжиття двох осіб, який стверджує, що подружжя – це не обов’язково зв’язок чоловіка й жінки. Бачимо, як диявол хоче знищити природу людини, сягаючи її фундаменту.
Отже, одним із наріжних каменів існування людства є інститут подружжя. Припадаючи до вифлеємських ясел, принесімо молитву: “Спаси нас, Сине Божий, що родився від Діви.” Нехай Христос, Який став дитиною та захотів жити у назаретській сімї, вихований подружжям Йосипа і Марії, збереже всі подружжя для добра людства і Церкви.
З нагоди Різдвяних свят бажаємо Вам, дорогі браття і сестри у Христі, радості, тепла і злагоди. Щиро бажаємо всім подружжям, щоб між ними, як у назаретській родині, був присутній Христос. Нашій багатостраждальній Україні бажаємо закінчення війни. Нехай в ній настане так довгоочікуваний мир.
 

 


                     Христос раждається! Славіте Єго!

                                       Ваші у Христі

                                        владика Мілан,                         владика Ніл,  
                                єпископ Мукачівський                   помічний єпископ                                                         

Картинки по запросу анімація для презентацій квіти

Пасхальне привітання Преосвященних владик Мілана та Ніла

Вірникам
Мукачівської греко-католицької єпархії
і всім людям доброї волі
Дорогі браття у священстві,
преподобні браття і сестри у монашестві, 
дорогі брати і сестри у Христі!
Подекуди можна почути таке великоднє побажання: “Смачної Вам пасхи”. Цей вислів здається навіть доброзичливим. Але, коли задумовуємося глибше, можемо відкрити в ньому риси певної великої небезпеки, яка панує в сучасному світі. Сьогодні, в добу споживацтва, може нам видаватися, що найважливішим є отримання насолоди від різноманітних смаків, вражень, гарних, ба навіть екстремальних відчуттів. Помічаємо, як сьогоднішній світ намагається звести релігійні свята до “кулінарного” рівня: прекрасний та багатий стіл зі святковими продуктами та оздобами, які заздалегідь розрекламовані мас-медіа та активно продаються на кожному кроці. Навіть піст стає нагодою до комерції. З пісними продуктами і підходом до цієї духовної практики, як до дієти, зустрічаємось дедалі частіше. Придбати та “правильно” наповнити пасхальний кошик видається головною ціллю пасхального святкування, а пасхальне застілля чи не найголовнішої подією, яка нерідко замінює дійсне святкування Пасхи, стає свого роду літургією.
Бажаємо Вам, дорогі вірники, радісної Пасхи. Нехай наша радість випливає з події перемоги Христа, правдивого Бога і правдивої людини в одній особі, над противником життя – дияволом. Нехай буде в нас свідомість, що ми через хрещення занурені в смерть і воскресіння Христа. Святий Дух, Дух воскреслого Христа, нехай дає нам силу підніматися і воскресати з Христом, виходити з гробу і рабства наших гріхів. Всемогутній Бог, який вивів ізраїльський народ, хай виведе і нас із неволі злих звичок, страждань, переслідувань та смутку.
Бажаємо Вам, щоб цьогорічна Пасха стала для Вас передусім святом серця. Хай у Вашому серці замість темряви, заясніє світло Божої благодаті. І вже ця радість серця нехай потім відобразиться в наших давніх християнських звичаях. Освячення пасхального кошика, яке відбувається після пережитої нами Літургії Воскресіння Господнього, нехай допоможе нам зрозуміти таємницю Христової Пасхи. І щоб Пасхальний стіл став нагодою для родинної зустрічі, відвідин та виявлення любові.

Благословенних та радісних Вам Пасхальних свят!
Христос воскрес! Воістину воскрес!


Владика Мілан, єпископ Мукачівський                Владика Ніл, помічний єпископ 

Картинки по запросу анімація для презентацій квіти


Картинки по запросу анімація для презентацій квіти

Послання на Великий Піст Преосвященних владик Мілана та Ніла

Всечесному духовенству, Преподобним монахам
та монахиням, возлюбленим у Христі братам та сестрам
Мукачівської греко-католицької єпархії
та всім людям доброї волі!

СЛАВА ІСУСУ ХРИСТУ 

Улюблені у Христі браття і сестри!

Переживаючи Великий піст, не можемо не дивитися на Ісуса Христа, Начальника нашої віри, Котрий сорок днів постився у пустелі.
Цей піст Господа був боротьбою з дияволом, котрий і сьогодні бореться із Христом. Він, відвічний ворог любові, докладає всіх зусиль і заходів, щоб знищити любов. Він бореться в наш час із Христом, присутнім в Його містичному тілі – Церкві, тобто з кожним із нас. Диявол є той самий, хоч і накладає різні маски і камуфляжі, ховається за завісою ідей, технологій, різних винаходів, але тактика його є завжди така сама. Так як у райському саду диявол спокусив людину і показав їй заборонений плід, спокушаючи, що воно є “добре для поживи й гарне для очей” (Буття 3,6), обманув її, кажучи, що споживання цього плоду буде приємним та навіть більше, дасть їй бути на рівні із Богом, що означає матиме необмежену свободу вирішувати все за себе самого.
В наш час бачимо ту саму стратегію в дії ворога нашого спасіння. Спокуса очей, у якій диявол каже людині: “ДИВИСЯ”– і використовує до цього технології, що самі по собі є витвором людського розуму, освітленого благодаттю Бога і є морально нейтральними та мали би служити для добра і поступу людства, але вони стають знаряддям узалежнення, звички, збочення, обману і навіть загрозою життя. Коли диявол сказав людині “подивися”, вона спокусилася та вкусила плід нещастя. Натомість Христос, коли підійшов до нього диявол і сказав: “ПОДИВИСЯ на ці каміння і скажи, щоб вони стали хлібом”, – Ісус відмовився від спокуси. Дорогі вірники, заохочую Вас дотримуватися правил посту у їжі, але в наш час набагато більше, здається, виникає потреба у пості очей. Цей святий час боротьби може бути періодом відречення від зайвого перегляду інтернету, який не раз призводить до гріха. Дорогі батьки, допомагайте своїм дітям у боротьбі. Дивіться, що ваші діти оглядають на планшетах, смартфонах та комп’ютерах. І, навіть допомагайте їм, впроваджуючи великопісне обмеження. Можливо, завдяки тому врятуєте Вашу дитину від небезпечних для життя молодіжних ігор, спокус до сексуального використовування, звичок ігроманії.
Тяжко собі уявити сьогоднішню медицину без використання спирту та препаратів із вмістом наркотичних речовин, які допомагають рятувати життя людей та полегшувати болі невиліковно хворих. Але і до цих створених Богом у природі речей, підповзає спокусник і радить людині використати їх як джерело приємності. Ми з вами знаємо наслідки алкоголізму, наркоманії. Материнські сльози, розбиті сім’ї, розпач батьків, вмирання дітей. Коли диявол пропонував Христові у пустелі всі багатства і розкоші світу, він відмовився. І знову, нехай період посту буде не тільки часом обмеження в їжі, але також і обмеженням споживання алкоголю. Дорогі батьки, дивіться за Вашими дітьми та їхньою поведінкою, приглядайтеся до друзів, будьте зацікавлені, як довго і куди пропадають ваші діти. Будьте впевнені, що це не є обмеженням в їхніх правах, але прояв Вашого піклування та любові.
Нехай для всіх нас час посту буде часом віддання нашої волі, смаків, прагнень, рішень під волю Бога. Так як Христос був спокушуваний кинутися з наріжника храму, щоб зробити із себе відомого чудотворця, яким захоплювалися б усі в народі, і відмовився від цієї спокуси, аби виконувати волю Отця, так і ми будьмо слухняні Христові.
Господь через Церкву запрошує нас в цей святий час до вчинків посту. На цю боротьбу благословляємо Вас і бажаємо Вам Святого Духа, який вивів Христа у пустелю і супроводжував його під час боротьби.

Ваші у Христі


Владика Мілан, єпископ Мукачівський
Владика Ніл, помічний єпископ
Картинки по запросу анімація для презентацій квіти

Картинки по запросу анімація для презентацій квіти


Немає коментарів:

Дописати коментар